Concert Santa CeciliaLira Saguntina Sagunt 2022

Concert de Santa Cecilia | Orquestra Simfònica Lira Saguntina

DISSABTE, 19 DE NOVEMBRE DE 2022

Tradicional concert de Santa Cecília i especial a Mario Monreal en el 10 (+2) aniversari de la seua mort. Atrassada per la covid.

Un programa dedicat a la música concertant escrita per a piano i orquestra. Comptarem amb la participació de tres grans pianistes saguntins, tots ells relacionats d’una manera o l’altra amb l’homenatjat, com són: Juan Francisco Castillo, Salvador García Raro, i Omar Vilata i Balaguer. Junts interpretarem l’únic concert per a dos pianos de Mozart, i un concert per a piano del músic i compositor saguntí, Joan Enric Canet Todolí, estrena a Espanya.

Concert Santa CeciliaLira Saguntina Sagunt 2022

En paraules del mateix compositor:

El “Concerto per Pianoforte e Orchestra Op. 54” de J.Enric Canet està dedicat al pianista alacantí Jesús Gómez, que va ser qui el va estrenar a Hanoi, amb l’orquestra de la “Vietnam National Opera and Ballet” (VNOB) dirigida per David Gómez Ramírez , el 14 d’abril de 2017.

Seccionat, segons la tradició clàssic-romàntica, en tres moviments: Allegro moderato, Adagio i Allegro Vivace. En tots tres trobem cadències del solista.

Obra escrita en un llenguatge harmònic neo-romàntic i si se’m permet l’expressió – extemporani. S’utilitzen els recursos estructurals i expressius que proporciona la polarització tonal, tan denunciada per alguns i que ens remet als frescos simfònics dels compositors del nacionalisme romàntic rus o del realisme soviètic dels segles XIX i XX.

S’observa en l’escriptura pianística la prevalença del lirisme enfront del virtuosisme , sense que això signifique un abandonament de la pulsió rítmica necessària en els moviments ràpids. D’altra banda, la paleta orquestral i els recursos instrumentals derivats de la seua utilització, delaten l’adscripció voluntària i entusiasta a l’escola de Rimsky Korsakov.

El resultat és una obra eclèctica allunyada de la freda experimentació, que ben bé pot servir per a desembafar les oïdes de l’excessiva especulació musical actual.

 

PROGRAMA

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg,1756 – Viena,1791) 

Concert per a dos pianos i orquestra en Mi b Major Kv 365/361a (30’) (1779) 

I.- Allegro

II.- Andante

III.- Rondó allegro

Joan Enric Canet Todolí (Sagunt, 1961)

Concert en Re menor per a piano i orquestra Op. 54 (25’) (2017) (*) 

I.- Allegro moderato

II.- Adagio

III.- Allegro vivace 

(*) Estrena a Espanya

Juan Francisco Castillo Monreal, Piano

Salvador García Raro, Piano

Omar Vilata i Balaguer Salva, Piano

ORQUESTRA SIMFÒNICA LIRA SAGUNTINA

Ramón Zacarías Cerdá Ramón, Director 

[CONCERT N.º. 304 – Año XXXVII / 3º de la Temporada 2022-2023] 

L'acte s'ha acabat.

Data

19 nov. 2022
Caducat!

Hora

7:00 pm - 8:00 pm

Localització

Auditori Joaquín Rodrigo
Plaça Cronista Chabret, 6 Sagunt
X
Codi QR