Sagunt in Excelsis

El concert serà el proper 3 d’abril

 

L’Orquestra Simfònica Lira Saguntina oferirà diumenge que ve, 3 d’abril, a partir de les 19.00 hores a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt un concert, emmarcat en el programa del cicle de música sacra Sagunt in Excelsis, en el qual interpretarà com a obra principal el Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi. L’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar aforament.

Estructurat en una sola part, el Stabat Mater de Pergolesi és l’obra seleccionada pel director de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina, Ramón Zacarías, com a obra principal del concert, en la qual delectaran al públic assistent les veus de les solistes Silvia Queralt i Salomé Rodriguez. El programa es completarà amb una simfonia en la qual el compositor Giamo Brida, dos segles després de la composició de Pergolesi, va utilitzar els temes més representatius del Stabat Mater per a la seua nova creació.

El cicle de música sacra Sagunt in Excelsis està organitzat pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt. La Societat Musical Lira Saguntina, a través de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina, participa en el programa d’esta edició amb aquest tradicional concert.

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) té indubtablement la vida creativa més curta de la música occidental i no obstant això en un lapse de només sis anys les seues poques obres completes han proporcionat un enorme llegat musical. Ja des d’antany comptava amb admiradors com el gran Johann Sebastian Bach o els amants de l’òpera francesa des que van escoltar la première de la Serva Padrona en 1752. El Stabat Mater 1735-36 va ser composta en els últims mesos de vida de l’autor i estrenada després de la seua mort el divendres Sant de 1736, tal com indiquen des de l’orquestra.

Durant el concert, que serà gratuït fins a completar aforament, se seguiran per part de l’organització totes les mesures preventives enfront de la COVID-19, que seran així mateix d’obligat compliment també per part del públic assistent.

Seguix-nos

Notícies relacionades