L’Orquestra Simfònica de la Lira Saguntina celebrarà este dissabte el seu concert número 300.

L’Orquestra Simfònica de la Lira Saguntina celebrarà este dissabte, 11 de juny, a les 19.00 hores el seu concert número 300. Serà a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt (plaça Cronista Chabret, 6) i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament de la sala.

El programa musical començarà amb l’Obertura de poeta i vilatà (1846), de Franz von Suppé, davall la direcció de Salvador Prades Pérez; seguirà A les estepes d’Àsia central (1880), d’A. Borodín, davall la batuta de Juan Antonio Ros Navarro; tot seguit s’interpretarà Llum mediterrània (2006), de David Gómez Ramírez i dirigida per ell mateix; després arribarà la Suite L’Arlésienne (moviments I, II i IV) (1872), de Georges Bizet, a càrrec del director Pere Molina Molina; i finalment es tancarà amb En un mercat persa (1915), d’Albert William Ketèlbey, dirigida per Ramón Zacarías Cerdá Ramón.

L’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Lira Saguntina va nàixer en 1986, inicialment com a agrupació de cambra i com a resultat de la incorporació de l’ensenyament d’instruments de corda, un any abans, a l’escola de música de la Societat. La tenacitat i la il·lusió d’un grup de jóvens músics i l’esforç de la pròpia Societat Musical Lira Saguntina perseguixen amb els anys una superació contínua del nivell interpretatiu. Gradualment s’ha anat ampliant la plantilla, la qual cosa ha permés, en afegir instrumentistes de vent procedents del planter de la societat, una configuració com a orquestra clàssica i posteriorment com a agrupació simfònica.

La formació ha oferit nombrosos concerts en diferents ciutats de la Comunitat Valenciana, en la resta de l’Estat i a l’estranger, en països com ara Itàlia o la República Txeca, així com enregistraments per a Ràdio Nacional d’Espanya. Posseïx un ampli repertori cambrístic, simfònic i coral. L’Orquestra Simfònica s’ha mogut entre els més variats estils i èpoques de la música, interpretant música que va des de Bach, Haydn, Mozart, Beethoven o Schubert fins a Strauss, Borodín, Sibelius, Rachmaninoff o Schostakovich, sense oblidar compositors espanyols com Rodrigo, Blanquer, Asins Arbó, Turina, Serrano o Chapí.

Entre els seus membres ha comptat amb excel·lents solistes de corda, vent, piano i veu. En les últimes temporades, i davall la batuta del seu actual director, cal destacar la col·laboració dels solistes Marta Bazantova, Raúl Arias, Omar Vilata, Mario Navarro, Enrique Cárcel, Manuel Tarazona, Felipe Belmonte, Pau Antoni, Daniel Crespo, Juan A. Gamón, Livia C. Cerdà, Anna Sowanna-Takeda o Hilario Segovia Badía, entre altres.

Entre els seus directors convidats cal ressaltar Enrique García Asensio, José Solá Palmer i Yoshikazu Fukumura. Els seus directors titulars al llarg d’estos 36 anys han sigut Salvador Prades Pérez (1986-1992), Juan Antonio Ros Navarro (1992-2009), David Gómez Ramírez (2009-2016), Pere Molina-González (2016-2019) i, des d’octubre de 2019, el seu actual director, Ramón Zacarías Cerdá Ramón. Este dissabte celebrarà el seu concert número 300 junt amb els cinc directors que han passat per l’agrupació.

Este concert número 300 de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina, que arriba en el seu 36 any d’existència, és el sisé de la seua temporada 2021/2022. El recital s’emmarca dins de la programació trimestral impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt.

Seguix-nos

Notícies relacionades